viernes, 9 de abril de 2010
Mosquit Tigre
És un mosquit amb una coloració característica, ja que el cos de l’adult és negre però decorat amb ratlles transversals de color blanc brillant. Això li proporciona el nom de “mosquit tigre” o “tigre asiàtic”. La seva mida oscil·la entre els 2 i els 10 mm.
Què podem fer per evitar-lo?
Hi ha mesures preventives que poden ajudar a evitar la proliferació dels mosquits que habiten a la ciutat com són l’eliminació del màxim nombre de llocs d’acumulació d’aigua:
- Buidar dos cops per setmana els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, piscines de plàstic, etc.
- Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites.
- Treure els plats de sota els testos. Si no és possible, buidar-los quan l’aigua s’hi acumuli.
- Canviar l’aigua setmanalment a les plantes que viuen en aigua.
- Mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzen.
- Canviar l’aigua dels animals domèstics amb assiduïtat.
- Assegurar que pous, cisternes, tancs o barrils d’aigua estiguin degudament coberts.
- Tapar els forats de troncs i branques omplint-los amb sorra.
- Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o desguassos.
- Evitar els forats i les depressions del terreny on es pugui acumular aigua.
- Eliminar la presència continuada d’objectes que en general puguin acumular aigua de pluja.
miércoles, 31 de marzo de 2010
Inventos científicos para 2010!
Los diez inventos científicos que prometen mejorar nuestra vida en 2010:
- La primera vacuna por inhalación, sin agujas, contra el sarampión.
- La casa con «energía solar personalizada»
- Una esponja de «humo congelado» para limpiar las mareas negras.
- Un nanogenerador para recargar el iPod y el móvil con un gesto de la mano.
- Una pintura que mata los microbios.
- Una vacuna producida con planta de tabaco.
- Una píldora mensual contra las pulgas de las mascotas.
- Una molécula que mide el calentamiento global que produce cada producto.
- Un «cóctel de camarones» para el depósito de fuel.
- Una nariz electrónica para detectar la enfermedad renal.
TODOS PROBADOS CON RATAS DE LABORATORIO.
Fuente de información:
http://artigoo.com/ultimas-noticias-de-ciencia-y-calentamiento-2010
- La primera vacuna por inhalación, sin agujas, contra el sarampión.
- La casa con «energía solar personalizada»
- Una esponja de «humo congelado» para limpiar las mareas negras.
- Un nanogenerador para recargar el iPod y el móvil con un gesto de la mano.
- Una pintura que mata los microbios.
- Una vacuna producida con planta de tabaco.
- Una píldora mensual contra las pulgas de las mascotas.
- Una molécula que mide el calentamiento global que produce cada producto.
- Un «cóctel de camarones» para el depósito de fuel.
- Una nariz electrónica para detectar la enfermedad renal.
TODOS PROBADOS CON RATAS DE LABORATORIO.
Fuente de información:
http://artigoo.com/ultimas-noticias-de-ciencia-y-calentamiento-2010
lunes, 22 de febrero de 2010
La Acidificación de los Océanos
La acidificación se los océanos son causados por los altos niveles de las emisiones de CO2 que podrían "cambiar la vida en el planeta".
No se conoce demasiado acerca de los posibles efectos en cascada sobre el cambio climático debido ala acidificación, asi como las repercusiones en otros ecosistemas marinos debido ala pérdida de los arrecifes de coral de todo el mundo.
El océano absorbe aproximadamente el 25% de todo el CO2 liberado a la atmósfera por las actividades humanas cada año, que es lo que se conoce como liberación de gases de efecto invernadero. El ácido carbónico se forma cuando el CO2 se disuelve en el agua del mar, lo que disminuye el pH (aumenta la acidez). Un océano ácido reduce la velocidad a la que los corales pueden producir sus esqueletos y en la que otros organismos marinos pueden construir sus conchas. Y tantos otros organismos marinos se ven afectados por algo que tiene un efecto directo en los corales. Se estima que la economía mundial basada en el coral (y otros relacionados con la vida marina) es de aproximadamente US $16 trillones por año.
Hemos extraído combustibles fósiles que se han almacenado en la tierra por cientos millones de años y los hemos estado quemando a un ritmo desmesuradamente acelerado en los últimos cien años, así que incluso si cortamos todas las emisiones de CO2 de la actividad humana, los niveles de CO2 no volverán a niveles preindustriales en un futuro próximo. Le tomaría unos 10.000 años a nuestro planeta para recuperarse de estos niveles extremadamente altos de CO2 que actualmente existen en la atmósfera.
domingo, 21 de febrero de 2010
La Contaminación de los Océanos
La contaminación de los océanos es uno de los conflictos medioambientales más importantes de las últimas décadas. Los mares son fuente de vida y fuente de alimentación para el hombre. Sin embargo, su intervención y contaminación atacan a la biodiversidad marina y a todos sus ecosistemas, con consecuencias negativas para pescadores y personas que viven de ellos.
¿Cuáles son los problemas más importantes de la contaminación?
El principal problema son las descargas de aguas residuales al mar, por emisarios submarinos y tubos de plantas procesadoras de papel, mineras y otras industrias. Existen emisiones de contaminantes tales como hidrocarburos, dioxinas y metales pesados al aire provenientes de plantas industriales que llegan al mar transportadas por el viento.
¿Qué otro tipo de contaminación afecta a los mares?
Otro tipo de contaminación oceánica es provocada por las embarcaciones y puertos de líquidos que pueden ser cancerígenos para el ser humano y que pueden disminuir la biodiversidad marina. También afectan al medioambiente marino los desechos industriales en los océanos y la constante basura en las costas depositadas por los turistas. Esto conlleva, además de la suciedad en las costas y del mar, la ingesta de estos desperdicios por aves y mamíferos que creen que es su alimento y lo consumen causándoles la mayoría de las veces la muerte. Por otro lado, los desechos de salmonicultura vertidos en los fondos y provenientes de las “balsas jaula” (jaulas donde se cultivan los salmones y que se encuentran sumergidas en el mar) destruyen la diversidad del fondo marino.
Finalmente, uno de los problemas más preocupantes es la escasa o nula información que tiene la comunidad sobre los efectos negativos que puede causar para la salud, como la generación de cánceres y diarreas por la ingesta de alimentos del mar que se encuentran contaminados.
¿Qué propone Oceana?
Oceana propone diversas soluciones para los problemas de contaminación. Entre estas propuestas están: El principio de “Quien contamina paga” como forma de operar. Esto significa que quien causa contaminación pague los costos de su reparación. También, una de las formas básicas para reducir la contaminación oceánica es la educación ambiental que se realice con los turistas a fin de cuidar el valor de la flora y fauna de los sitios que son visitados. Asimismo, se debe instruir sobre el medio ambiente a la población en general. De esta forma, se propicia que la propia comunidad cuide sus recursos y no pierda sus fuentes de subsistencia. Además, es obligación del Estado informar a su sociedad acerca de la contaminación existente en sus costas. La entrega y difusión de documentos teóricos, folletos de fácil lectura, campañas de prevención, entre otros, son fundamentales para terminar con la contaminación de los océanos.
lunes, 25 de enero de 2010
Los amantes de Valardo
Arqueólogos italianos hallaron en Mantua una sepultura de más de seis mil años con dos esqueletos abrazados. Los restos óseos corresponden a un hombre y una mujer muy jóvenes que vivieron en el período Neolítico.
La novedad de los huesos encontrados, bautizados por los arqueólogos como ,Los amantes de Valardo, es su postura, ya que es la primera vez que se encuentran los esqueletos de dos personas de edades similares abrazados.
El fallecimiento del hombre y el posterior sacrificio de la mujer para ser enterrada con él es una de las hipótesis que se barajan para explicar la postura de enterramiento: el uno frente al otro, con sus brazos y piernas superpuestos a manera de abrazo.
Junto al esqueleto masculino se encontró, a la altura de las cervicales, una punta de sílex, mientras que en el de la mujer se halló una cuchilla alargada entre uno de sus muslos y el costado.
Esos instrumentos podrían formar parte de un ajuar funerario o estar relacionados con ambas muertes.
martes, 19 de enero de 2010
L'evolució
L'evolució és el procés de canvi en totes les formes de vida al llarg de les generacions, i la biologia evolutiva és l'estudi de com i per què té lloc l'evolució.
La comprensió de la biologia evolutiva comença amb la publicació l'any 1859 de l'obra de Charles Darwin, L'origen de les espècies.
PROVES DE L'EVOLUCIÓ
Les proves científiques de l'evolució provenen de molts aspectes de biologia, i inclouen els fòssils, les estructures homòlogues, i semblances moleculars entre l'ADN de les espècies.
1.Registre fòssil
Les investigacions en el camp de la paleontologia, l'estudi dels fòssils, recolza la idea que tots els organismes vivents estan relacionats. Els fòssils proporcionen proves que els canvis acumulats en els organismes al llarg de períodes llargs de temps han portat a la diversitat de formes de vida que existeix avui en dia. Un fòssil revela l'estructura d'un organisme i les relacions entre les espècies actuals i les extingides, permetent als paleontòlegs construir un arbre genealògic per totes les formes de vida de la Terra
2.Anatomia comparada
La comparació de les semblances entre organismes en la seva forma o en l'aparença de les parts que els componen, és a dir, la seva morfologia.
- Taxonomia:
És la branca de la biologia que dóna nom a tots els éssers vius i els classifica. Els científics utilitzen semblances morfològiques i genètiques
- Embriologia:
En alguns casos, la comparació a nivell anatòmic d'estructures dels embrions de dues o més espècies ofereix proves d'una descendència comuna que pot no ser òbvia en les formes adultes. A mesura que es desenvolupa l'embrió, aquestes homologies poden desaparèixer de la vista, i les estructures poden adoptar diverses funcions.
- Estructures vestigials:
Les homologies inclouen un grup únic d'estructures compartides denominades "estructures vestigials". Aquestes estructures aparentment il·lògiques són les restes d'òrgans que tenien un paper important en formes ancestrals.
3.Biologia molecular
Tots els organismes vius contenen molècules d'ADN que porten informació genètica. Els gens són les parts de l'ADN que porten aquesta informació, i determinen les propietats d'un organisme. Els gens determinen l'aparença general d'un individu i, en certa mesura, el seu comportament. Si dos organismes tenen una relació propera, el seu ADN serà molt similar
4.Coevolució
La coevolució és un procés en què dues o més espècies influeixen en l'evolució l'una de l'altra. Tots els organismes estan influïts per les formes de vida que els envolten.
5.Selecció artificial
La selecció artificial és la cria controlada de plantes i animals domèstics i d'altres éssers vius (majoriariament unicel·Lulars) en els laboratoris pel seu estudi. Els humans decideixen quin animal o planta es reproduirà, i quins descendents sobreviuran; així doncs, determinen quins gens seran transmesos a les generacions futures.
La comprensió de la biologia evolutiva comença amb la publicació l'any 1859 de l'obra de Charles Darwin, L'origen de les espècies.
PROVES DE L'EVOLUCIÓ
Les proves científiques de l'evolució provenen de molts aspectes de biologia, i inclouen els fòssils, les estructures homòlogues, i semblances moleculars entre l'ADN de les espècies.
1.Registre fòssil
Les investigacions en el camp de la paleontologia, l'estudi dels fòssils, recolza la idea que tots els organismes vivents estan relacionats. Els fòssils proporcionen proves que els canvis acumulats en els organismes al llarg de períodes llargs de temps han portat a la diversitat de formes de vida que existeix avui en dia. Un fòssil revela l'estructura d'un organisme i les relacions entre les espècies actuals i les extingides, permetent als paleontòlegs construir un arbre genealògic per totes les formes de vida de la Terra
2.Anatomia comparada
La comparació de les semblances entre organismes en la seva forma o en l'aparença de les parts que els componen, és a dir, la seva morfologia.
- Taxonomia:
És la branca de la biologia que dóna nom a tots els éssers vius i els classifica. Els científics utilitzen semblances morfològiques i genètiques
- Embriologia:
En alguns casos, la comparació a nivell anatòmic d'estructures dels embrions de dues o més espècies ofereix proves d'una descendència comuna que pot no ser òbvia en les formes adultes. A mesura que es desenvolupa l'embrió, aquestes homologies poden desaparèixer de la vista, i les estructures poden adoptar diverses funcions.
- Estructures vestigials:
Les homologies inclouen un grup únic d'estructures compartides denominades "estructures vestigials". Aquestes estructures aparentment il·lògiques són les restes d'òrgans que tenien un paper important en formes ancestrals.
3.Biologia molecular
Tots els organismes vius contenen molècules d'ADN que porten informació genètica. Els gens són les parts de l'ADN que porten aquesta informació, i determinen les propietats d'un organisme. Els gens determinen l'aparença general d'un individu i, en certa mesura, el seu comportament. Si dos organismes tenen una relació propera, el seu ADN serà molt similar
4.Coevolució
La coevolució és un procés en què dues o més espècies influeixen en l'evolució l'una de l'altra. Tots els organismes estan influïts per les formes de vida que els envolten.
5.Selecció artificial
La selecció artificial és la cria controlada de plantes i animals domèstics i d'altres éssers vius (majoriariament unicel·Lulars) en els laboratoris pel seu estudi. Els humans decideixen quin animal o planta es reproduirà, i quins descendents sobreviuran; així doncs, determinen quins gens seran transmesos a les generacions futures.
Què és la vida?
La vida és pot definir de moltes maneres, és pot definir com un desequilibri constant, com cicles on s'incrementa l'ordre, com una zona del medi, com informació i ADN replicable, com un objecte que és reprodueix i evoluciona, com un miracle..però sobretot és pot definir com un procés, que no hi ha forma de conèixer més que vivint.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)