a) Proves geogràfiques: Va suggerir que tots els continents varen estar reunits en un de sol anomenat Pangea. Aquest supercontinent as va fracturar fa un dos-cents milions d'anys, i els seus fragments "varen derivar", es varen moure cap a les posicions que tenen a l'actualitat.
b) Proves paleontológiques: Hi han fòssils d'organismes idèntics que s'han trobat en llocs que avui dia disten milers de quilómetres, com l'Amèrica del Sud, Àfrica, l'Índia i Austràlia. Estudis paleontològics indiquen que aquests organismes prehistòrics haurien estat incapaços de recórrer i creuar els oceans que avui separen els continents. Aquesta prova indica que els continents varen estar reunits en alguna època passada.
c) Proves geològiques i tectòniques: Si s'uneixen els continents en un de sol, podem observar que els tipus de roques, la cronologia d'aquestes i les cadenes muntanyoses principals tendrien una continuïtat física. Per tant podem deduir que moltes formacions geológiques i serralades es varen originar quan tots els continents estaven reunits i després es varen separar.
d) Proves paleontoclimàtiques: Va descobrir que existien zones de la Terra en què els climes actuals no coincidien amb els que van tenir en el passat. Hi ha llocs avui que tenen un clima tropical o subtropical, però eren coberts de gel fa 300 milions d'anys.
Font d'informació: http://usuarios.lycos.es/wenasnoxes/la_deriva_continental.htm
No hay comentarios:
Publicar un comentario